Culinair en bezienswaardigheden

Restaurants in de omgeving: 

Lagar de Pepe, eerste restaurant vanaf B&B Casa Sinne. Onze ervaring is erg goed. Menu del dia is aan te bevelen, maar ook a la carte is super.

Restaurant El Corte, 2 km vanaf Casabermeja aan de snelweg naar Malaga. Modern restaurant met een uitstekende kaart en verkoop van veel streek producten. 

Restaurant El Puerto in het dorp is een visrestaurant, maar heeft ook vlees gerechten. Wij hebben er biefstuk gegeten die erg goed was.

Restaurant Casabermeja is niet slecht, maar niet onze favoriet. 

Stedenbezoek Antequera:

Op 30 minuten bij ons vandaan, ligt de Andalusische stad Antequera. De stad ligt op zo'n 500 meter boven zeeniveau en kijkt uit over een vruchtbare en relatief groene vallei. Zo zijn er in Antequera onder meer de resten te vinden van een oud, Moors kasteel en de restanten van de oude vestigingswerken. Antequera is een stad die veel te bieden heeft, winkels, kerken, restaurants, bars. Wij komen er graag.


Torcal de Antequera:

Ten zuiden van de stad Antequera, ligt midden in het magische Sierra de Torcal gebergte het gelijknamige natuurreservaat. El Torcal de Antequera wordt beschouwd als een van de meest indrukwekkende karstlandschappen van Europa. Het staat bekend om zijn unieke en ongewone vormen en formaties. Ben je op zoek naar een gebied waar je prachtige wandelingen kunt maken en het gevoel krijgt op een andere planeet te zijn? Dan is el Torcal de Antequera de plek voor jou. Puerto Banus:

Zijn grote boten, sportwagens en popsterren jouw ding? Welkom in Puerto Banus! Deze luxe bestemming en jachthaven behoort tot de buitenwijk Nueva Andalucia van Marbella. Het ligt net voor het kleine, pittoreske stadje San Pedro de Alcantara. Gelegen in een indrukwekkend bergdecor, werd Puerto Banus in 1970 ontworpen. De plek staat aan de Costa del Sol bekend als thuisbasis voor de elite, die hier komen vanwege de vele stranden, strandclubs en het bruisende nachtleven. Ook de elegante winkels, chique restaurants en dure jachten weerspiegelen deze dure levensstijl.  

El Camino del Rey:

Ook wel bekend onder de naam el Caminito del Rey, is dit beroemde "Koningspad" een van de meest populaire paden van Malaga. Camino del Rey is een smalle loopbrug, vastgepind langs de steile wanden van de diepe kloof el Chorro. Na een lange tijd in verval te zijn geweest, werd het pad heropend in 2015. En Camino del Rey werd zelfs bekroond tot meest bijzondere activiteit door de Lonely Planet. Ontdek snel wat je van dit spectaculaire wandelpad kunt verwachten 

Fuengirola markt:

Bezoek een van de grootste en beste markten aan de Costa del Sol in de knusse badplaats Fuengirola. Deze openluchtmarkt vindt iedere dinsdagmarkt plaats van 9.00 tot 14.00/15:00 uur, op het beursterrein in de stad. De Fuengirola markt bezit ongeveer 500 kraampjes waar je alles kunt kopen wat je maar wilt; van tassen, kleding, sieraden, decoratie, keramiek, bloemen en planten, allerlei soorten etenswaren etc. Mis het niet!